середа, 27 грудня 2017 р.

КЛАС «ЮНОГО ШАХІСТА» УРОЧИСТО ВІДКРИТО У ЖИДАЧІВСЬКІЙ ЗОШ №2


27 грудня 2017 року стало пам’ятною датою для опорного закладу «Жидачівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2» - того дня було урочисто відкрито та освячено шаховий клас «Юний шахіст». 
У святі відкриття взяли участь справжні шахи. Білими і чорними фігурами були самі вихованці гуртка – учні школи. Цій давній і шляхетній грі присвячували вірші, а кращих гравців було згадано поіменно.
Шаховий гурток у цій школі працює уже не перший рік. Його веде педагог Марія Кухтин, її вихованці отримують перемоги у різноманітних турнірах. 
А відтепер шахова студія матиме і свій клас. Його відкриттю посприяла директор Жидачівської ЗОШ №2, депутат Жидачівської міської ради Оксана Мальцева. Урочисто перерізали стрічку шахової аудиторії меценат і добрий друг шахістів Микола Шумельда й директор Жидачівського Центру творчості для дітей та молоді Оксана Полівчак, котра також сприяє розвитку шахів у нашому місті й підтримує юні обдарування. Настоятель храму, благочинний Жидачівського району, митрофорний протоієрей Стефан Гарасимів освятив  приміщення та помолився за дітей і їхніх опікунів.
Не обійшлося і без гри у шахи, а право першого ходу було надано заступнику міського голови Ярославу Гаврильчуку, котрий також привітав учасників дійства. У грі взяли участь і вихованці гуртка. На завершення свята першокласники отримали від Миколи Шумельди «Шахові букварі», від Жидачівської міської ради – смаколики, а Орест Долінський передав шаховий інвентар для класу, який було презентовано Львівською федерацією шахів у рамках Програми «Розвиток шахів у Львівській області».
Ірина Берник.
Фото автора.














Немає коментарів:

Дописати коментар